به گزارش خبرنگار مهر ، در این نشست صمیمی که در سالن اجتماعات هتل هیلتون کوالالامپور برگزار شد ، مسوول اساتید اعزامی هدف از برگزاری این نشست را آشنایی اعضای هیات علمی دانشگاههای ایران با توانایی استادان و دانشجویان ایرانی جنوب شرق آسیا دانست .
رضا همدانی گفت : استقبال اساتید و دانشجویان ایرانی مقیم مالزی برای اشنایی بیشتر با دستاوردهای علمی دانشگاه های کشورمان ما را در بهتر برگزار شدن این نشست ها مصصم تر کرد.
وی افزود: گرچه هدف از برگزاری این سفرهای فرهنگی آشنایی با کشورهای اسلامی واداب و سنن مردم انها است اما تشریح فعالیت های علمی و تحقیقاتی محققین کشورمان در چنین نشست هایی باعث غرور ملی همه عزیزان خارج از کشور بالاخص جامعه دانشگاهی می شود.
همدانی یکی از دستاوردهای خوب این نشست را اشنایی دانشجویان ایرانی فارغ التحصیل مالزی با مسئولین و روسای دانشگاه ها و دانشکده های کشور دانست که توانستند از نزدیک و بطور مستقیم با انها گفت و گو کرده و زمینه بازگشت خود و جذب در دانشگاه های کشور را فراهم نمایند.
محمدعلی نصرالهی درادامه به بیان دلائل ادامه تحصیل دانشجویان در خارج از کشور به خصوص در مقاطع تحصیلات تکمیلی پرداخت .
وی یکی از دلایل اعزام و خروج دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی را ناشی از کمبود ظرفیت لازم این دوره ها در داخل کشور دانست و تاکید کرد دانشجویان علاقه مند هستند با افزایش کمی و کیفی ظرفیت های دوره دکتری ، تحصیلات تکمیلی خود را در داخل ادامه دهند.
نصرالهی در پایان خواستار جذب بهینه فارغ التحصیلان خارج از کشور به عنوان یک پتانسیل قوی برای دانشگاههای داخل کشور شد.
امیر حسین آشنا، نقش این دانشگاه را درارتباط و آشنایی مداوم ایرانیان با کشور دانست و ادامه تحصیل ایرانیان خارج از کشور به زبان فارسی را یکی از عوامل مهم در حفظ هویت ملی و مذهبی ایرانیان خارج از کشور خواند.
موضوع استفاده از فناوری اطلاعات و تکنولوژیهای نوین آموزشی در کلاسهای درس و لزوم تغییر در شیوه تدریس، موضوع دیگری بود که وی درباره آن به سخن پرداخت.
وی که مبتکر شیوه "جعبه ابزارتحقیق" می باشد در پایان این کارگاه آموزشی به سوالات اساتید در مورد مسائل مختلف علمی به پاسخ داد.
در پایان این نشست استادان اعزامی به ارایه دیدگاه های خود از وضعیت دانشگاه های ایران و مالزی و نقش سفرهای فرهنگی در اشنایی بیشتر و موثر تر با کشورهای اسلامی و فعالیت های علمی انها پرداختند .
یکی از استادان اعزامی به نمایندگی از طرف اساتید ضمن تقدیر و تشکراز مسئولین بالاخص معاونین فرهنگی وزارت خانه های علوم و بهداشت و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی در برگزاری گردش های فرهنگی و علمی ، گفت : با برنامه ریزی خوب این عزیزان قبلا توفیق زیارت مکه معظمه و مدینه منوره و نیز زیارت حرم حضرت زینب نصیبمان گشت و امروز خدا را شاکریم که با همان فضای معنوی و سالم برای اشنایی با کشورهای اسلامی و دستاوردهای علمی تحقیقاتی انها برنامه ریزی شده است .
دکتر غلامرضا خواجه سروی تاکید کرده بود که دانشگاهیان به ویژه دانشجویان مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری به منظور آشنایی با مراکز تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاههای مالزی و میزان توسعه ای که در مالزی رخ داده است به این کشور سفر خواهند کرد .
ارسال نظر